LIME Limburg MEET(ing) serie 2020 Terugblik

Dit jaar heeft LIME een serie van drie online LIME evenementen georganiseerd.
Wij hebben genoten. Hopelijk u ook!

Point of Care, 15 oktober 2020
Anders Meten, 23 november 2020
Personal Health Train, 24 november 2020

De programma’s kunt u eventueel hier terug vinden en het is mogelijk om de evenementen terug te kijken. Wij raden u aan deze te bekijken op een desk- of laptop via Chrome. Speciaal dank aan Houben Souren voor de uitmuntende techniek.


Point of Care:
Ontwikkelingen in moleculaire detectietechnieken (voor u?)
U kunt dit evenement hier terug kijken.

Waar normaal 300 mensen plaatsnemen, waren we bij Brightlands Chemelot Campus nu alleen met onze student-onderzoekers Stan Pistorius, Giel Piereij, Tessa Jansen, Britt Heijnens, Fallon Manderveld, Dayna Roumans en Georgina Grotenbreg. De aanwezige professionals waren Jacques Seezink, Antoinette Brink/Pathofinder, Saartje Bloemen/Promicol en Jaap Drenth/Sensip-dx, ieder vanuit zijn/haar eigen expertise. Projectleider van de middag was Olaf Brouwers en Bart van Grinsven/Maastricht University was onze gastmoderator. De gasten volgden ons online en via de chatfunctie hadden we interactief contact.

Drie verschillende onderzoeken werden besproken over het verbeteren van moleculaire detectiemethodes. Dit is voornamelijk maatwerk. Afhankelijk van de context is er behoefte aan snellere en goedkopere detectie of juist zeer accurate specialistische methodes.


Anders Meten:
Toegankelijk meten voor iedereen!
U kunt dit evenement hier terug kijken. Het programma start officieel bij 18 minuten.  

Super trots zijn wij, Ruth Dalemans, Emmylou Beekman, Steffy Stans, Jessie Lemmens en Jolanda Friesen, op de mooie samenwerking tussen alle stakeholders en studenten. Samen met professionals uit het werkveld Danny Quadvlieg-Delnoy/Zuyderland, vertegenwoordigers van cliënten Esther Stoffers/Burgerkracht Limburg, het bedrijfsleven Ben Vaessen/Metrisquare en onderzoekers Anita Stevens/Zuyd Hogeschool, Marjolein van Rooijen, Katya Sion en Roy Haex werkzaam bij Maastricht University, maar vooral ook samen met alle deelnemers hebben we er een interactief event van gemaakt.

Het wordt duidelijk dat toegankelijk meten een belangrijk topic is om de kwaliteit van zorg aan te pakken. Hoe kan dit anders dan op een inclusieve manier?


Personal Health Train:
Haal meer waarde uit uw data en hoor hoe LIME data weet in te zetten met als doel de zorg efficiënter en effectiever in te richten.
U kunt dit evenement hier terug kijken. Het programma start officieel bij 30 minuten.

Onze onderzoekers Marieke Spreeuwenberg, Esther Bloemen-van Gurp, Nena Kruithof, André Dekker, Johan van Soest, Ananya Choudhury en Rianne Fijten en stakeholders Michèle van den Bragt/ROS Robuust, Bodil Schlotzhauer en Wouter Franke, beide werkzaam bij Zorginstituut Nederland en Bob van den Berg/CBS brachten u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van het hergebruik van data ten behoeve van de burger, de zorgverlener en het onderzoek. Daarnaast vertelden twee burgers, mevrouw Berndsen en de heer Nohlmans over hun ervaringen naar aanleiding van hun deelname aan een van onze onderzoeksprojecten. Fouad de Vries was onze moderator.

Onderwerpen die tijdens het live-event aan bod kwamen waren onder andere:

  • Hoe kun je data inzetten voor onderzoek zonder de controle over de data te verliezen?
  • Hoe is LIME er samen met stakeholders uit het veld in geslaagd om datadeling op de bestuurlijke overlegtafels te krijgen?
  • Wat zijn de praktijkvoorbeelden van de Personal Health Train (PHT) en waar staan we nu?
  • Hoe kunnen online keuzehulpen bijdragen aan meer gepersonaliseerde zorg?
  • Wat is het verschil tussen een patiëntenportaal en een persoonlijke gezondheidsomgeving?

 

Wij danken alle bijdragers en online deelnemers hartelijk voor hun deelname aan onze evenementen. Ook danken wij onze hoofdpartners Zuyd Hogeschool, Maastricht University, Brightlands en Provincie Limburg.

Heeft u vragen naar aanleiding van de evenementen of wenst u op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen van LIME of in contact te komen met ons? Stuur dan een mail naar info@limeconnect.nl. Eventueel kunt u ons ook volgen via social media.